Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΨΗΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΨΗΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΨΗΤΑ
- Στραγγίζουμε πολύ καλά τα ρεβύθια σε σουρωτήρι να κρυώσουν.
- Βάζουμε τα ρεβύθια πάνω σε καθαρή απορροφητική πετσέτα.
- Τα σκουπίζουμε πολύ καλά.
- Τα στεγνώνουμε τελείως τρίβοντας τα με την πετσέτα.
- Βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα ταψί.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το αλάτι.
- Τα ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν ολόγυρα με ένα κουτάλι.
- Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα για περίπου 45’ μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Στα μισά του ψησίματος κουνάμε 2-3 φορές το ταψί ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα ολόγυρα.
- Μόλις ψηθούν ροδίσουν καλά και γίνουν τραγανά και όσο ακόμα είναι ζεστά, τα πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.
- Τα ανακατεύουμε να ντυθούν ολόγυρα με τα μπαχαρικά.
- Μόλις κρυώσουν τα ρίχνουμε στο μπολ με τη σαλάτα ή κρατάμε λίγα και τα απολαμβάνουμε σαν τραγανό και υγιεινό σνακ.
- Εναλλακτικά γαρνίρετε τις σούπες σας με ψητά ρεβύθια.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
- Κόβουμε με ένα μαχαίρι σε πολύ λεπτές φέτες το αγγούρι με την φλούδα, το καρότο και τα ραπανάκια.
- Βάζουμε τα φύλλα σαλάτας σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το αγγούρι, το καρότο, τα ραπανάκια.
- Σε ένα μπολ αραιώνουμε το ταχίνι με το χυμό λεμονιού και νερό μέχρι να γίνει ρευστό και αραιό.
- Προσθέτουμε αλάτι.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Προσθέτουμε τα ρεβύθια και σερβίρουμε αμέσως.
Tips
- Για πιο βελούδινο αποτέλεσμα βάλτε τα υλικά ταχίνι, λεμόνι, νερό στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να έχει ρευστή υφή.