Ψήσε μπόλικα τραγανά ρεβύθια και πασπάλισε τα με τα μπαχαρικά που αγαπάς. Εύκολη συνταγή με πολλά θρεπτικά συστατικά, ιδανικό ελαφρύ γεύμα! Απολαύστε...

Ψήσε μπόλικα τραγανά ρεβύθια και πασπάλισε τα με τα μπαχαρικά που αγαπάς. Εύκολη συνταγή με πολλά θρεπτικά συστατικά, ιδανικό ελαφρύ γεύμα! Απολαύστε το!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
1

Για τα τραγανά ψητά ρεβύθια

  • 250 γρ. ρεβύθια βρασμένα
  • 1 κ.σ. καλαμποκέλαιο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. κάρυ σκόνη
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 2 πρέζα/ες κύμινο

Για τη σαλάτα

  • 1 σαλάτα καπριτσιόζα
  • 1 αγγούρι τρυφερό και λεπτό (όχι χοντρό με σπόρους)
  • 1 καρότο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 2 ραπανάκια σε πολύ λεπτές φέτες
  • Λίγα φύλλα δυόσμου
  • Λίγα φύλλα μαϊντανού
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • Νερό όσο χρειαστεί
  • Λίγο αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα ρεβύθια ψητά

    Πρέπει τα ρεβύθια να είναι μουλιασμένα και βρασμένα μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμα σε κονσέρβα πρέπει να τα ξεπλύνετε πολύ καλά σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό. Μετά πρέπει να στεγνώσετε πολύ καλά.

    Στραγγίζουμε πολύ καλά τα ρεβύθια σε σουρωτήρι να κρυώσουν.

    Βάζουμε τα ρεβύθια πάνω σε καθαρή απορροφητική πετσέτα.

    Τα σκουπίζουμε πολύ καλά.

    Τα στεγνώνουμε τελείως τρίβοντας τα με την πετσέτα.

    Βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα ταψί.

    Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το αλάτι.

    Τα ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν ολόγυρα με ένα κουτάλι.

    Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα για περίπου 45’ μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Στα μισά του ψησίματος κουνάμε 2-3 φορές το ταψί ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα ολόγυρα.

    Μόλις ψηθούν ροδίσουν καλά και γίνουν τραγανά και όσο ακόμα είναι ζεστά, τα πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.

    Τα ανακατεύουμε να ντυθούν ολόγυρα με τα μπαχαρικά.

    Μόλις κρυώσουν τα ρίχνουμε στο μπολ με τη σαλάτα ή κρατάμε λίγα και τα απολαμβάνουμε σαν τραγανό και υγιεινό σνακ.

    Εναλλακτικά γαρνίρετε τις σούπες σας με ψητά ρεβύθια.

    Για τη σαλάτα

    Κόβουμε με ένα μαχαίρι σε πολύ λεπτές φέτες το αγγούρι με την φλούδα, το καρότο και τα ραπανάκια.

    Βάζουμε τα φύλλα σαλάτας σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε το αγγούρι, το καρότο, τα ραπανάκια.

    Σε ένα μπολ αραιώνουμε το ταχίνι με το χυμό λεμονιού και νερό μέχρι να γίνει ρευστό και αραιό.

    Προσθέτουμε αλάτι.

    Περιχύνουμε τη σαλάτα.

    Προσθέτουμε τα ρεβύθια και σερβίρουμε αμέσως.

    Για πιο βελούδινο αποτέλεσμα βάλτε τα υλικά ταχίνι, λεμόνι, νερό στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να έχει ρευστή υφή.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: Όσπρια συνταγές
    Μυστικά για: Όσπρια συνταγές
    Ευ Ζην
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται