Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- Ζεσταίνουμε πρώτα σε ένα βαθύ τηγάνι το βούτυρο με το λάδι.
- Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και το κρεμμύδι.
- Αφήνουμε για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το ρύζι και το θυμάρι.
- Ανακατεύουμε να λαδωθούν για 2΄.
- Ρίχνουμε σε 4 δόσεις το κρασί.
- Κάθε φορά ανακατεύουμε και περιμένουμε να απορροφηθεί το υγρό για να προσθέσουμε το επόμενο.
- Ρίχνουμε σε δόσεις το ζεστό ζωμό κότας, ανακατεύοντας τακτικά και περιμένοντας να πιει τα υγρά του το ριζότο, πριν προσθέσουμε άλλο ζωμό.
- Μαγειρεύουμε το ριζότο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, χρησιμοποιώντας ξύλινη κουτάλα στο ανακάτεμα. Έτσι δεν σπάμε τους κόκκους του ρυζιού.
- Μαγειρεύουμε το ριζότο για περίπου 25΄συνολικά.
- Στο τέλος του βρασμού, αν θέλουμε προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.
- Σερβίρουμε αμέσως σε ζεστά πιάτα και πασπαλίζουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Λίγο λάδι τρούφας στο σερβίρισμα θα απογειώσει το πιάτο.