Αυτό το εύκολο ριζότο με φιλέτο κοτόπουλου και μανιτάρια τα έχει όλα! Μοναδική γεύση, μεθυστική μυρωδιά και όλα τα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια...

Αυτό το εύκολο ριζότο με φιλέτο κοτόπουλου και μανιτάρια τα έχει όλα! Μοναδική γεύση, μεθυστική μυρωδιά και όλα τα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που χρειάζεστε.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια (ψιλοκομμένα)
  • 1 κομμάτι/ια φιλέτο στήθος κοτόπουλο (μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 2 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 300 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 200 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 600 γρ. ζωμό κότας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το τελείωμα
  • Λίγη ψιλοκομμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα

  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το ριζότο με κοτόπουλο

    Ζεσταίνουμε πρώτα σε ένα βαθύ τηγάνι το βούτυρο με το λάδι.

    Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πιούν τα υγρά τους.

    Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και το κρεμμύδι.

    Αφήνουμε για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.

    Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το ρύζι και το θυμάρι.

    Ανακατεύουμε να λαδωθούν για 2΄.

    Ρίχνουμε σε 4 δόσεις το κρασί.

    Κάθε φορά ανακατεύουμε και περιμένουμε να απορροφηθεί το υγρό για να προσθέσουμε το επόμενο.

    Ρίχνουμε σε δόσεις το ζεστό ζωμό κότας, ανακατεύοντας τακτικά και περιμένοντας να πιει τα υγρά του το ριζότο, πριν προσθέσουμε άλλο ζωμό.

    Μαγειρεύουμε το ριζότο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, χρησιμοποιώντας ξύλινη κουτάλα στο ανακάτεμα. Έτσι δεν σπάμε τους κόκκους του ρυζιού.

    Μαγειρεύουμε το ριζότο για περίπου 25΄συνολικά.

    Στο τέλος του βρασμού, αν θέλουμε προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.

    Σερβίρουμε αμέσως σε ζεστά πιάτα και πασπαλίζουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Λίγο λάδι τρούφας στο σερβίρισμα θα απογειώσει το πιάτο.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×