Roast beef

Ροστ μπιφ με πλούσια σάλτσα. Ζουμερό, τρυφερό και γεμάτο γεύση. Tο απόλυτο ψητό για κάθε περίσταση.

Εύκολη
2:00

6 - 8 μερίδες

30 λεπτά

1 ώρα και 30 λεπτά

roast beef

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Εκτέλεση

  1. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα πριν από το μαγείρεμα για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Το αλατοπιπερώνουμε, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να σταθεί για άλλα 30 λεπτά τυλιγμένο.
  3. Στη συνέχεια το ξετυλίγουμε και το στεγνώνουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί.
  4. Το δένουμε με σπάγκο κατά μήκος, ανά 2-3 εκ., να διατηρήσει το σχήμα του.
  5. Περνάμε ανάμεσα στο σπάγκο τα κλαδάκια από το θυμάρι και το δεντρολίβανο και το αλείφουμε παντού με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  6. Το πασπαλίζουμε ξανά με αλάτι και πιπέρι και κάνουμε μασάζ με τα χέρια να καρυκευτεί καλά.
  7. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό σκεύος και ροδίζουμε ολόγυρα το κρέας για περίπου 1½-2 λεπτά από κάθε πλευρά, να σχηματίσει κρούστα.
  8. Το ακουμπάμε πάνω σε μικρή σχάρα.

ΣΑΛΤΣΑ

  1. Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και κρατάμε τη φλούδα τους.
  2. Τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, τα περιχύνουμε με το λάδι και ανακατεύουμε.
  3. Στη συνέχεια τα σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι με το κρέας για 5-6 λεπτά σε δυνατή εστία, να καψαλιστούν.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και το ζωμό.
  5. Μόλις πάρει βράση το μείγμα, το μεταφέρουμε σε ταψί και προσθέτουμε το θυμάρι, τη δάφνη και τους κόκκους πιπεριού.
  6. Ακουμπάμε τη σχάρα με το ροστ μπιφ στο ταψί ώστε να στάζει πάνω στα λαχανικά κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 30 λεπτά, στον αέρα, στη μεσαία θέση του φούρνου.
Απόρρητο