Για τη σαλάτα µε φρέσκο τόνο
Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα της σαλάτας, το μαρούλι και τη ρόκα.
Τα στραγγίζουμε και στη συνέχεια τα κρατάμε στο σουρωτήρι να στεγνώσουν.
Αμέσως μετά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι.
Ρίχνουμε μέσα το φρέσκο τόνο και τον σιγοψήνουμε για 5΄, περιμένοντας να αλλάξει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
Τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι, να πυκνώσουν.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Χοντροκόβουμε τα λαχανικά μέσα σε σαλατιέρα με ένα μαχαίρι και προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τον τόνο που τον έχουμε κόψει σε μπουκιές.
Περιχύνουμε με τη σως και ανακατεύουμε πολύ καλά τη σαλάτα πριν σερβίρουμε.