• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
53

Για τη σαλάτα µε φρέσκο τόνο

  • 1 σαλάτα
  • 1 µαρούλι
  • 1 ματσ. ρόκα
  • 16 ντοματίνια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. τόνος κονσερβα

Για τη σως τονοσαλατας

  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (χυμός και ξύσμα)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα της σαλάτας, το μαρούλι και τη ρόκα.

    Τα στραγγίζουμε και στη συνέχεια τα κρατάμε στο σουρωτήρι να στεγνώσουν.

    Χρησιμοποιουμε τονο κονσερβα κατα προτιμηση σε λαδι.

    Τον αφηνουμε σε σουρωτηρη να φυγουν τα πολλα υγρα του

    Για την σως για την τονοσαλατα

    Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι, να πυκνώσουν.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Χοντροκόβουμε τα λαχανικά μέσα σε σαλατιέρα με ένα μαχαίρι.

    Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τον τόνο .

    Περιχύνουμε με τη σως και ανακατεύουμε πολύ καλά τη σαλάτα πριν σερβίρουμε.

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται