Σαλάτα με γαρίδες γκρεμολάτα, λωτούς και γκρέιπφρουτ

Δροσερή και αρωματική σαλάτα με γαρίδες γκρεμολάτα, λωτούς και γκρέιπφρουτ. Μια ελαφριά, εκλεπτυσμένη σαλάτα για ιδιαίτερα γεύματα.

Εύκολη
0:15

4 άτομα

15 λεπτά

γκρεμολατα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΚΡΕΜΟΛΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΚΡΕΜΟΛΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING

Εκτέλεση

ΓΑΡΙΔΕΣ

  1. Αφαιρούμε τη λεπτή κίτρινη φλούδα του λεμονιού και την ψιλοκόβουμε με μαχαίρι. Την αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
  3. Προσθέτουμε τις στεγνές γαρίδες και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο καγιέν.
  5. Σβήνουμε με τον χυμό μισού λεμονιού.
  6. Αποσύρουμε κι αφήνουμε για 1 λεπτό να πέσει η θερμοκρασία.
  7. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το τριμμένο σκόρδο.
  8. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

ΣΑΛΑΤΑ

  1. Φιλετάρουμε το γκρέιπφρουτ.
  2. Καθαρίζουμε τους λωτούς και κόβουμε λίγες οριζόντιες φέτες για γαρνίρισμα.
  3. Ψιλοκόβουμε τους υπόλοιπους.
  4. Ετοιμάζουμε το dressing, αναμειγνύοντας τη μουστάρδα, το μέλι, το λεμόνι και το ξίδι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  5. Βάζουμε τα baby leaves σε ένα μπολ και προσθέτουμε το dressing. Ανακατεύουμε απαλά.
  6. Στρώνουμε τη σαλάτα σε ανοιχτή πιατέλα. Προσθέτουμε τα φιλέτα γκρέιπφρουτ, τους λωτούς, το ρόδι και τον κολοκυθόσπορο.
  7. Προσθέτουμε τις γαρίδες γκρεμολάτα.

Απόρρητο