Καλοκαιρινή σαλάτα με πλιγούρι σταφύλι και αμύγδαλα, θρεπτική και δροσερή.

Καλοκαιρινή σαλάτα με πλιγούρι σταφύλι και αμύγδαλα, θρεπτική και δροσερή.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για την καλοκαιρινή σαλάτα

  • 250 γρ. χοντρό πλιγούρι
  • 1 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 1½ φλ. ρώγες από λευκό και μαύρο σταφύλι κομμένες στη μέση
  • 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
  • ½ ρόδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • Λίγα κεράσια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε σε ένα μπολ το χοντρό σπασμένο πλιγούρι και προσθέτουμε βραστό νερό, ίσα να το καλύπτει.

    Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το πλιγούρι να σταθεί για 10–15 λεπτά, να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσει.

    Στη συνέχεια, το αφρατεύουμε με πιρούνι και το βάζουμε σε σαλατιέρα.

    Ρίχνουμε στη σαλατιέρα και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

    Δοκιμάζουμε και διορθώνουνε την οξύτητα και το αλάτι.

    Σκεπάζουμε την καλοκαιρινή σαλάτα με πλιγούρι και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να μαριναριστεί.

    Λίγο πριν τη σερβίρουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύουμε.

    Γαρνίρουμε με ρώγες σταφυλιού και κεράσια.

    Τη σερβίρουμε δροσερή, σαν ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα.

    Προτεινόμενες συνταγές

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται