Σαλάτα µε ρόκα και φιλετάκια µοσχαριού

Υλικά

Για τη σαλάτα µε ρόκα και φιλετάκια µοσχαριού

  • 1 ματσ. ρόκα
  • 200 γρ. φιλέτο μοσχαριού κομμένο σε μακρόστενες λωρίδες
  • 1 μαρούλι
  • 1 λόλα
  • 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλ. φλούδες παρμεζάνας
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το ντρέσινγκ
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 σκελ. σκόρδο λιωμένο
  • 1 πρέζα/ες θυμάρι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σαλάτα

Μαγειρεύουμε πρώτα τα φιλετάκια για τη σαλάτα με ρόκα.

Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι για 5-6, να ψηθεί καλά.

Σβήνουμε με το μπαλσάμικο και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο και ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Ετοιμάζουμε τη σαλάτα με ρόκα, ψιλοκόβοντας τα λαχανικά και βάζοντάς τα σε σαλατιέρα.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα ζεστά φιλετάκια και ρίχνουμε εδώ κι εκεί το κουκουνάρι.

Ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα και σερβίρουμε.

https://www.argiro.gr/recipe/salata-me-roka-kai-filetakia-mosxariou/