• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
Βαθμολογήστε
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 ντομάτες
  • 1 κ.σ πελτέ
  • 1 κιλό σαλιγκάρια
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σαλιγκάρια με σάλτσα (γιαχνί)

    Πριν φτιάξετε τα κοκκινιστά σαλιγκάρια γιαχνί, διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σωστή προετοιμασία και το καθάρισμα των σαλιγκαριών.

    Για τα κοκκινιστά σαλιγκάρια γιαχνί, τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι, ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό, τη ζάχαρη και τα σαλιγκάρια, βρασμένα και με κομμένο το κεντρικό κέλυφος για πιο εύκολο φάγωμα.

    Τα ανακατεύουμε για 5 λεπτά, ρίχνουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μια ώρα περίπου.

    Μετά τα κοκκινιστά σαλιγκάρια γιαχνί, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω παραδοσιακή συνταγή από την Αντίπαρο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×