Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε.
- Καθαρίζουμε το σκόρδο και το σπάμε.
- Αφαιρούμε τη φλούδα από τις φρέσκιες ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε. Αν χρησιμοποιήσετε ντοματες εμπορίου να τις ψιλοκόψτε η να τις λιώσετε με το χέρι.
- Ζεσταίνουμε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Μόλις ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5-6 σε μέτρια φωτιά να μελώσει και ίσα που να αρχίσει να παίρνει ξανθό χρώμα. Ανακατεύουμε τακτικά με ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1’
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το ξύδι, τη ζάχαρη, τα κοτσάνια μαϊντανού και τα κοτσάνια βασιλικού.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει για 20’ μέχρι να μελώσει.
- Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, τη ρίγανη καθώς και χοντροκομμένα φύλλα βασιλικού.
- Αφαιρούμε τα κοτσάνια μαϊντανού και βασιλικού και σερβίρουμε τη σάλτσα με μακαρόνια.
ΜΥΣΤΙΚΟ
- Προσθέτοντας 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι στο τελείωμα της σάλτσας θα απογειώσει τη γεύση της και θα ενισχύσει τα αρώματα της.
- Βράστε τα μακαρόνια 2´ λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία και ρίξτε τα στη ζεστή σάλτσα. Προσθέστε λίγο νερό από τα μακαρόνια και λίγο λάδι. Ανακατέψτε και βράστε για 1-2’ Σερβίρετε και απολαύστε τα αμέσως.