Μια σάλτσα για μακαρόνια που θα σας τρελάνει η νοστιμιά της. Έτοιμη σε μόλις 30 λεπτά!

Μια σάλτσα για μακαρόνια που θα σας τρελάνει η νοστιμιά της. Έτοιμη σε μόλις 30 λεπτά!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη σάλτσα για μακαρόνια

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 kg ντομάτες φρέσκες ή ντομάτες εμπορίου
  • Λίγες σταγόνες ξύδι
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη (ή μέλι ή πετιμέζι)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα/ες αποξηραμένη ρίγανη
  • 2 κλων. μαϊντανού
  • Λ΄ίγα φύλλα βασιλικού
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Η σάλτσα για μακαρόνια χρειάζεται ντομάτες με πλούσια σάρκα και λίγα υγρά. Γίνεται και με αποφλοιωμένες ντομάτες εμπορίου. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείστε 2 συσκευασίες των 400 γραµ.

    Για τη σάλτσα για μακαρόνια

    Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε.

    Καθαρίζουμε το σκόρδο και το σπάμε.

    Αφαιρούμε τη φλούδα από τις φρέσκιες ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε. Αν χρησιμοποιήσετε ντοματες εμπορίου να τις ψιλοκόψτε η να τις λιώσετε με το χέρι.

    Ζεσταίνουμε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

    Μόλις ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

    Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5-6 σε μέτρια φωτιά να μελώσει και ίσα που να αρχίσει να παίρνει ξανθό χρώμα. Ανακατεύουμε τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

    Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1’

    Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το ξύδι, τη ζάχαρη, τα κοτσάνια μαϊντανού και τα κοτσάνια βασιλικού.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει για 20’ μέχρι να μελώσει.

    Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, τη ρίγανη καθώς και χοντροκομμένα φύλλα βασιλικού.

    Αφαιρούμε τα κοτσάνια μαϊντανού και βασιλικού και σερβίρουμε τη σάλτσα με μακαρόνια.

    Μυστικό

    Προσθέτοντας 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι στο τελείωμα της σάλτσας θα απογειώσει τη γεύση της και θα ενισχύσει τα αρώματα της.

    Βράστε τα μακαρόνια 2´ λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία και ρίξτε τα στη ζεστή σάλτσα για μακαρόνια. Προσθέστε λίγο νερό από τα μακαρόνια και λίγο λάδι. Ανακατέψτε και βράστε για 1-2’ Σερβίρετε και απολαύστε τα αμέσως.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται