Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε πρώτα τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρά καρέ.
- Ψιλοκόβουμε τις καυτερές πιπεριές.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις καυτερές πιπερίτσες και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, να μαλακώσουν πολύ καλά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε τη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να πυκνώσει καλά.
- Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το βασιλικό και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με ό,τι ζυμαρικό μας αρέσει και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.