Εκτέλεση
Αφαιρούμε πρώτα τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρά καρέ.
Ψιλοκόβουμε τις καυτερές πιπεριές.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις καυτερές πιπερίτσες και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, να μαλακώσουν πολύ καλά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε τη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να πυκνώσει καλά.
Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το βασιλικό και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με ό,τι ζυμαρικό μας αρέσει και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.