Η σάλτσα Café de Paris είναι ιδανική σάλτσα για ψητό κρέας και έχει απίστευτη γεύση και κρεμώδη υφή. Πρέπει να σερβιριστεί...

Η σάλτσα Café de Paris είναι ιδανική σάλτσα για ψητό κρέας και έχει απίστευτη γεύση και κρεμώδη υφή. Πρέπει να σερβιριστεί ζεστή.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη σάλτσα

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 σπασμένη σκελίδα σκόρδο
  • 150 γρ. ζωμό κότας
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 3 κλων. θυμάρι
  • Λίγο εστραγκόν
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. γούστερ σως
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Τα υγρά του ψητού κρέατος
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Η αυθεντική συνταγή αποτελεί μέχρι σήμερα επτασφράγιστο μυστικό! Φημολογείται ότι η αυθεντική συνταγή περιλαμβάνει το λιγότερο 17 συστατικά μεταξύ των οποίων είναι και συκωτάκια πουλιών. Εδώ σας έχω απλοποιήσει όσο περισσότερο γίνεται τη συνταγή για να έχετε την υπέροχη γεύση της σάλτσας καφέ ντε παρί όπως την γευόμαστε εδώ και πολλά χρόνια στο εστιατόριο L’ Entrecôte de Paris. εκεί όπου και σήμερα σερβίρεται η θεϊκή αυτή συνταγή.

    Παρά το όνομά της η απίστευτη αυτή σάλτσα, πρωτοδημιουργήθηκε στην Ελβετία και σερβιρίστηκε πρώτη φορά στο διάσημο εστιατόριο Café de Paris στη Γενεύη.

    Για τη σάλτσα Café de Paris

    Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά για 4′.

    Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και τρίβουμε με κουτάλι.

    Προσθέτουμε το θυμάρι, το εστραγκόν, το σχοινόπρασο, τον μαϊντανό, τον ζωμό κότας και την κρέμα.

    Σιγοβράζουμε μέχρι να πυκνώσει η κρέμα.

    Προσθέτουμε την γούστερ σως.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο χυμό λεμονιού.

    Σουρώνουμε την σάλτσα σε λεπτό σουρωτήρι.

    Ενισχύουμε την σάλτσα cafe de Paris με τα υγρά από το ψητό κρέας που θα την σερβίρουμε.

    Την διατηρούμε ζέστη μέχρι το σερβίρισμα.

    Για το σερβίρισμα

    Σερβίρουμε το ψητό κρέας περιχύνοντας με την πυκνή νόστιμη σάλτσα για ψητό κρέας.

    Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και σχοινόπρασο.

    Σερβίρουμε με λεπτοκομμένες τηγανητές πατάτες.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται