Scrambled eggs από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Αυγα σκραμπλ , είναι ίσως η πιο ντελικάτη ιδεα για να απολαύσεις κρεμώδη και βελούδινα, ανακατεμένα αυγά σκράμπλ...

Scrambled eggs από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Αυγα σκραμπλ , είναι ίσως η πιο ντελικάτη ιδεα για να απολαύσεις κρεμώδη και βελούδινα, ανακατεμένα αυγά σκράμπλ για πρωινό ή για brunch. Για να έχουν κρεμώδη υφή, θέλουν ανακάτεμα λίγων λεπτών και αντικολλητικό σκεύος.

  • προετοιμασία 1 λεπτά
  • μαγείρεμα 3 λεπτά
230

Για τα scrambled eggs

  • 6 αυγά
  • 1 κ.σ. καλό βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο σχοινόπρασο

Για το σερβίρισμα

  • Φρυγανισμένο ψωμί
  • Ψητά μανιτάρια ή ψητά ντοματίνια

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Scrambled eggs

    Για τα αυγά σκράμπλ χρειαζόμαστε ένα κατσαρολάκι αντικολλητικό.

    Σπάμε τα κρύα αυγά στην κατσαρόλα  δεν τα ανακατεύουμε.

    Ρίχνουμε το κρύο βούτυρο κομμένο σε λεπτές φέτες.

    Βάζουμε σε δυνατή φωτιά την κατσαρόλα.

    Με μαλακή σπάτουλα ανακατεύουμε τρίβοντας τη βάση της κατσαρόλας κυρίως στις άκρες. Ανακατεύουμε συνεχώς για 30 δευτερόλεπτα χωρίς να σταματήσουμε και τραβάμε τα αυγά από την φωτιά.

    Ανακατεύουμε μερικές φορές τα αυγά εκτός φωτιάς.

    Τα επαναφέρουμε στη φωτιά.

    Ψήνουμε ανακατεύοντας για 2,5΄ μέχρι να αρχίζουν να πήζουν, τραβώντας ενδιάμεσα για μια ακόμα φορά την κατσαρόλα από την φωτιά ώστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Πάντα ανακατεύοντας ακόμα κι εκτός φωτιάς.

    Επαναφέρουμε στη φωτιά τα αυγά που αρχίζουν να πήζουν.

    Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος.

    Αν θέλουμε πιο κρεμώδη υφή για τα scrambled eggs, ρίχνουμε μια δυο κουταλιές κρέμα γάλακτος ή γάλα κι ανακατεύουμε.

    Σερβίρουμε ζεστά τα αυγά σκράμπλ πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και γαρνίρουμε με λίγο σχοινόπρασο.

    Τα αυγά σκραμπλ περιέχουν πρωτεΐνη,  γι’ αυτό είναι ιδανικά για κάθε γεύμα.

     

    Μυστικό

    Μην τα παραψήσετε γιατί θα στεγνώσουν. Όλη η μαγεία τους, είναι η κρεμώδης υφή τους.

    Τα αυγά πρέπει να είναι παγωμένα από το ψυγείο όταν θα τα σπάσετε στην κατσαρόλα.

    Δεν χρειάζονται χτύπημα.

    Επίσης το βούτυρο θα πρέπει να είναι κρύο και κομμένο σε λεπτές φλούδες.

    Η μαλακή σπάτουλα είναι το ιδανικό εργαλείο για τα scrambled eggs. Γιατί μαζεύει κι ανακατεύει σωστά το μείγμα καθαρίζοντας ταυτόχρονα τις άκρες της κατσαρόλας για να ψηθούν ομοιόμορφα χωρίς να στεγνώσουν.

    Και μην ξεχνάτε  είναι πρωτεΐνη και όπως όλες οι πρωτεΐνες συνεχίζουν να ψήνονται και να πήζουν αφού τα βγάλουμε από τη φωτιά.

     

     

    Πώς προτιμάς τα αυγά;

    Κάτι μαγειρεύεται