Σεφταλιά ψητή στη σχάρα, πρέπει να την δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

Σεφταλιά ψητή στη σχάρα, πρέπει να την δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
129

Για τη σεφταλιά της Αργυρώς

  • 1 kg (500 γραμ. χοιρινός 500 γραμ. αρνίσιος) κιμάς
  • 1 φλ. ψίχα ψωμιού
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα
  • 1/2 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 μπόλιες ή πάνες (σκέπη)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πλένουμε πρώτα πολύ καλά τις μπόλιες μέσα σε μια λεκάνη με νερό, ξίδι και αλάτι.

    Τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν.

    Ζυμώνουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα πλάθουμε σε μακρόστενα κομμάτια.

    Τυλίγουμε με την μπόλια  και ψήνουμε στα κάρβουνα.

    Μυστικά

    Πολύ καλό ζύμωμα του κιμά.

    Αφήνουμε τον κιμά να ωριμάσει για μισή ώρα σκεπασμένο στο ψυγείο.

    Ξεπλένουμε την μπόλια με χλιαρό νερό να ανοίξει.

    Αφού τυλίξουμε τις σεφταλια μπορούμε να τις φυλάξουμε στη κατάψυξη για 3 μήνες.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται