Αυτή τη συνταγή για σεφταλιές στα κάρβουνα, πρέπει να την δοκιμάσετε οπωσδήποτε! Μοναδική συνταγή με μπόλια αρνιού.

Αυτή τη συνταγή για σεφταλιές στα κάρβουνα, πρέπει να την δοκιμάσετε οπωσδήποτε! Μοναδική συνταγή με μπόλια αρνιού.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
129

Για τη σεφταλιά της Αργυρώς

  • 1 kg (500 γραμ. χοιρινός 500 γραμ. αρνίσιος) κιμάς
  • 1 φλ. ψίχα ψωμιού
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα
  • 1/2 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 μπόλιες ή πάνες (σκέπη)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πολύ καλό ζύμωμα του κιμά

    Ωρίμανση του κιμά στο ψυγείο για μισή ώρα

    Ξεπλένουμε την μπόλια με χλιαρό νερό να ανοίξει

    Σεφταλιά ψητή στη σχάρα

    Πλένουμε πρώτα πολύ καλά τις μπόλιες μέσα σε μια λεκάνη με νερό, ξίδι και αλάτι.

    Τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν.

    Ζυμώνουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα πλάθουμε σε μακρόστενα κομμάτια.

    Τυλίγουμε με την μπόλια (σαν τα ντολμαδάκια) και ψήνουμε στα κάρβουνα.

    Μυστικά

    Πολύ καλό ζύμωμα του κιμά.

    Αφήνουμε τον κιμά να ωριμάσει για μισή ώρα σκεπασμένο στο ψυγείο.

    Ξεπλένουμε την μπόλια με χλιαρό νερό να ανοίξει.

    Αφού τυλίξουμε τις σεφταλιές μπορούμε να τις φυλάξουμε στη κατάψυξη για 3 μήνες.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Ποιο κέικ είναι το αγαπημένο σου;

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται