• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
209
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. βραστό νερό
  • 3/4 φλ. κακάο σκόνη
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 5 αυγά
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Το μίγμα

    Πρώτα λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει.

    Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε.

    Ρίχνουμε και 1 φλυτζάνι βραστό νερό.

    Ανακατεύουμε καλά το μίγμα.

    Προσθέτουμε το κονιάκ.

    Κρατάμε 1 φλυτζάνι γεμάτο  για το τέλος.

    Βάζουμε τα 5 αυγά σε μπολ.

    Τα χτυπάμε με σύρμα.

    Προσθέτουμε τη βανίλια.

    Ανακατεύοντας με το σύρμα προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά στο μίγμα.

    Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι, πάντα ανακατεύοντας.

    Το σκεύος

    Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε το μίγμα.

    Ψήσιμο – χρόνος

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα, στη μεσαία σκάλα, για 20΄.

    Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το 1 φλ. υγρό σοκολατένιο μίγμα που κρατήσαμε στην αρχή.

    Σερβίρουμε με κουτάλι όσο είναι ζεστή.

    Βίντεο

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: Αλμυρές συνταγές με γάλα
    Μυστικά για γλυκά
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται