Εκτέλεση
Για τη σιροπιαστή σοκολατόπιτα, πρώτα λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη στο βούτυρο. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και 1 φλ. βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Προσθέτουμε το κονιάκ. Κρατάμε 1 φλ. γεμάτο από το σοκολατένιο υγρό για το τέλος.
Βάζουμε τα 5 αυγά σε μπολ. Τα χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε τη βανίλια. Ανακατεύοντας με το σύρμα προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά στο υγρό της κατσαρόλας. Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι, πάντα ανακατεύοντας.
Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα, στη μεσαία σκάλα, για 20΄. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το 1 φλ. υγρή σοκολάτα που κρατήσαμε. Απολαύστε τη σοκολατόπιτα κατσαρόλας ζεστή και θα παραμιλάτε! Σερβίρετε με μία μπάλα παγωτό ή περιχύστε με λίγη κρέμα.
Μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη σε 1,5 φλ. αντί για 2, όχι όμως λιγότερο από 1,5 φλ. γιατί δεν θα σχηματιστεί καραμέλα στο ταψί μετά το ψήσιμο.
Αγαπάτε τη σοκολάτα; Εδώ θα βρείτε τις ωραιότερες σοκολατένιες συνταγές που συγκέντρωσα μόνο για εσάς!