Αυτή η σοκολατόπιτα με σιρόπι γίνεται στην κατσαρόλα χωρίς μίξερ! Από αυτά τα πανεύκολα γλυκά, με τα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι. Κοστίζει ελάχιστα,...

Αυτή η σοκολατόπιτα με σιρόπι γίνεται στην κατσαρόλα χωρίς μίξερ! Από αυτά τα πανεύκολα γλυκά, με τα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι. Κοστίζει ελάχιστα, γίνεται στο πεντάλεπτο και τρώγεται αμέσως!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
206

Για τη σοκολατόπιτα με σιρόπι στην κατσαρόλα

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. βραστό νερό
  • 3/4 φλ. κακάο σκόνη
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 5 αυγά
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Λιώνουμε καλά τη ζάχαρη.

    Καλά προθερμασμένος φούρνος

    Σερβίρεται με παγωτό ή κρέμα.

    Για τη σοκολατόπιτα με σιρόπι

    Πρώτα λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη στο βούτυρο.

    Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε και 1 φλ. βραστό νερό.

    Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

    Προσθέτουμε το κονιάκ.

    Κρατάμε 1 φλ. γεμάτο από το σοκολατένιο υγρό για το τέλος.

    Βάζουμε τα 5 αυγά σε μπολ.

    Τα χτυπάμε με σύρμα.

    Προσθέτουμε τη βανίλια.

    Ανακατεύοντας με το σύρμα προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά στο υγρό της κατσαρόλας.

    Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι, πάντα ανακατεύοντας.

    Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα, στη μεσαία σκάλα, για 20΄.

    Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το 1 φλ. υγρή σοκολάτα που κρατήσαμε.

    Απολαύστε τη σοκολατόπιτα με σιρόπι στην κατσαρόλα ζεστή και θα παραμιλάτε! Σερβίρετε με μία μπάλα παγωτό ή περιχύστε με λίγη κρέμα.

    Μυστικό

    Μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη σε 1,5 φλ. αντί για 2, όχι όμως λιγότερο από 1,5 φλ. γιατί δεν θα σχηματιστεί καραμέλα στο ταψί μετά το ψήσιμο.

    Βίντεο

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται