Για τα ζυμαρικά και το σολομό
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε νερό με τον κύβο λαχανικών.
Κόβουμε το σολομό σε λεπτές λωρίδες, τον αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα αβοκάντο
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε κομμάτια για τα ζυμαρικά με σολομό.
Το βάζουμε σε μεγάλο μπολ ανάδευσης.
Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα βότανα.
Ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού κι αλατοπερώνουμε ελαφρά.
Με ένα πιρούνι λιώνουμε το αβοκάντο ανακατεύοντας ταυτόχρονα τα υλικά σαν να τα πολτοποιούμε.
Για τα spaghetti
Στραγγίζουμε τα καυτά ζυμαρικά (κρατάμε λίγο από το νερό που βράσαμε) και τα προσθέτουμε στη σάλτσα αβοκάντο.
Προσθέτουμε το σολομό.
Προσθέτουμε λίγο από το καυτό νερό των ζυμαρικών περίπου 1/2 φλ.
Απαλά ανακατεύουμε να κρεμώσουν τα ζυμαρικά και να αραιώσει η σάλτσα αβοκάντο.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε σε 2 πιάτα spaghetti με σολομό και σάλτσα αβοκάντο, με μια κουταλιά τυρί κρέμα light.
Ραντίζουμε λίγο ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με λίγα βότανα τη μακαρονάδα με σολομό.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε γλυκιά πάπρικα στο σερβίρισμα.
Ταιριάζει πολύ το ξύσμα λεμονιού στο σερβίρισμα για τα ζυμαρικά με σολομό.