Τα spaghetti με σολομό και αβοκάντο είναι μία εύκολη και γευστική συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις. Μακαρονάδα πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Ιδανική...

Τα spaghetti με σολομό και αβοκάντο είναι μία εύκολη και γευστική συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις. Μακαρονάδα πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Ιδανική για όσους κάνουν διατροφή ή όσους αθλούνται.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
30

Για τα spaghetti με σολομό και σάλτσα αβοκάντο

  • 250 γρ. spaghetti ολικής άλεσης
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο (ή δυο μικρότερα)
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένη
  • Λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 4 φέτ. λεπτές καπνιστό σολωμό
  • 2 κ.σ. γιαούρτι ή τυρί κρέμα light
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα ζυμαρικά και το σολομό

    Βράζουμε τα ζυμαρικά σε νερό με τον κύβο λαχανικών.

    Κόβουμε το σολομό σε λεπτές λωρίδες, τον αφήνουμε στην άκρη.

    Για τη σάλτσα αβοκάντο

    Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε κομμάτια για τα ζυμαρικά με σολομό.

    Το βάζουμε σε μεγάλο μπολ ανάδευσης.

    Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα βότανα.

    Ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού κι αλατοπερώνουμε ελαφρά.

    Με ένα πιρούνι λιώνουμε το αβοκάντο ανακατεύοντας ταυτόχρονα τα υλικά σαν να τα πολτοποιούμε.

    Για τα spaghetti

    Στραγγίζουμε τα καυτά ζυμαρικά (κρατάμε λίγο από το νερό που βράσαμε) και τα προσθέτουμε στη σάλτσα αβοκάντο.

    Προσθέτουμε το σολομό.

    Προσθέτουμε λίγο από το καυτό νερό των ζυμαρικών περίπου 1/2 φλ.

    Απαλά ανακατεύουμε να κρεμώσουν τα ζυμαρικά και να αραιώσει η σάλτσα αβοκάντο.

    Για το σερβίρισμα

    Σερβίρουμε σε 2 πιάτα spaghetti με σολομό και σάλτσα αβοκάντο, με μια κουταλιά τυρί κρέμα light.

    Ραντίζουμε λίγο ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με λίγα βότανα τη μακαρονάδα με σολομό.

    Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε γλυκιά πάπρικα στο σερβίρισμα.

    Ταιριάζει πολύ το ξύσμα λεμονιού στο σερβίρισμα για τα ζυμαρικά με σολομό.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται