• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
32

Για τα μακαρόνια

Για το σερβίρισμα

  • Λίγο άνηθο
  • Ξύσμα λάιμ
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Τα μακαρόνια

    Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 1’ λιγότερο από ότι αναγράφει η συσκευασία.

    Ο σολομός

    Αλείφουμε τα φιλέτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

    Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

    Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα φιλέτα.

    Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση για 2 ½ λεπτά, γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 2’.

    Τα βγάζουμε σε σκεύος και τα χωρίζουμε σε κομμάτια.

    Η σάλτσα

    Στο ίδιο σκεύος βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια και τα ντοματίνια.

    Σοτάρουμε για 2’ και σβήνουμε με την βότκα.

    Προσθέτουμε τα φιλέτα, το τυρί κρέμα και τα ζυμαρικά όπως στάζουν με το νερό τους.

    Με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.

    Σερβίρουμε αμέσως με λίγο άνηθο και ξύσμα λάιμ.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση

    Κάτι μαγειρεύεται