Βήμα 1
Ψηνουμε να σκορδα στο φουρνο
Πιέζουμε σκόρδο να βγει η μελωμένη γλυκιά πλέον σάρκα του και το βάζουμε στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε τα καρυδια, & το νερό.
Τα πολτοποιούμε για λίγα δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: αλάτι, ξύδι και ηλιελαιο.
Πολτοποιούμε στο μπλεντερ το μιγμα για λίγα λεπτά να ομογενοποιηθεί.
Είναι ελαφριά και το σκόρδο δεν μυρίζει καθόλου.
Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες, καλά σκεπασμένη.
Το σκορδα
Βάζουμε τις σκελίδες σκόρδου με την φλούδα τους μέσα σε αλουμινόχαρτο.
Ραντίζουμε με ελάχιστο λάδι.
Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα σκόρδα στους 200ºC στον αέρα για 40’ να μαλακώσουν και να μελώσουν.
Το σκορδο
Όταν ψηθούν αλλάζουν χρώμα,σκουραίνουν και μαλακώνουν πολύ.
Η αψάδα του ωμού μετατρέπεται σε αρωμα με γλυκιά γεύση.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και έπειτα πιέζουμε μια μια σκελίδα και παίρνουμε την ψύχα .
Για ελαφριά γευση οι 5-6 σκελίδες είναι αρκετές.
Για πιο δυνατή γεύση διπλασιάστε την ποσότητα.
Διατηρούνται μέσα σε βάζο με ελαιόλαδο για πολλές ημέρες, στην συντήρηση του ψυγείου.
Μπορείτε να ψήσετε περισσότερα και για μελλοντική χρήση σε αλλες συνταγες.