Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ
- Διαλέγουμε τις πιο μικρές φρέσκες πατατούλες που θα βρούμε.
- Φροντίζουμε, αν γίνεται, να είναι βιολογικές.
- Τις πλένουμε πολύ καλά και τρίβουμε ελαφρά τη φλούδα, να καθαρίσουμε τυχόν χώματα έχουν πάνω.
- Αν είναι μεγάλες, τις κόβουμε κυδωνάτες στα τέσσερα ή στα έξι (πάντα με τη φλούδα).
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε βαθύ τηγάνι.
- Με τη λάμα του μαχαιριού σπάμε τη σκελίδα του σκόρδου.
- Το ρίχνουμε μαζί με τις πατατούλες στο βούτυρο.
- Σοτάρουμε για 5΄ σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας (δεν τηγανίζουμε).
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10-15΄ μέχρι να μελώσουν οι πατατούλες και να μείνουν με ελάχιστο ζουμί.
Σκορδάτες πατάτες με βότανα
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΑΝ ΟΙ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ, ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ
- [visual-link-preview encoded=”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”]