• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
130
  • 500 γραμ. baby πατάτες με τη φλούδα
  • 1 κ.σ. γεμάτη μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
  • 500 ml ζωμό κότας ή βοδινού
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σκορδάτες πατάτες με βότανα

    Σκορδάτες πατάτες με βότανα 

    • Διαλέγουμε τις πιο μικρές φρέσκες πατατούλες που θα βρούμε.
    • Φροντίζουμε, αν γίνεται, να είναι βιολογικές.
    • Τις πλένουμε πολύ καλά και τρίβουμε ελαφρά τη φλούδα, να καθαρίσουμε τυχόν χώματα έχουν πάνω.
    • Αν είναι μεγάλες, τις κόβουμε κυδωνάτες στα τέσσερα ή στα έξι (πάντα με τη φλούδα).
    • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε βαθύ τηγάνι.
    • Με τη λάμα του μαχαιριού σπάμε τη σκελίδα του σκόρδου. Το ρίχνουμε μαζί με τις πατατούλες στο βούτυρο.
    • Σοτάρουμε για 5΄ σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας (δεν τηγανίζουμε).
    • Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό.
    • Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10-15΄ μέχρι να μελώσουν οι πατατούλες και να μείνουν με ελάχιστο ζουμί.

    Αν σας άρεσαν οι σκορδάτες πατάτες με βότανα, ρίξτε μια ματιά και στη παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται