• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
185
  • 500 γραμ. baby πατάτες με τη φλούδα
  • 1 κ.σ. γεμάτη μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
  • 500 ml ζωμό κότας ή βοδινού
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σκορδάτες πατάτες με βότανα

    Σκορδάτες πατάτες με βότανα 

    • Διαλέγουμε τις πιο μικρές φρέσκες πατατούλες που θα βρούμε.
    • Φροντίζουμε, αν γίνεται, να είναι βιολογικές.
    • Τις πλένουμε πολύ καλά και τρίβουμε ελαφρά τη φλούδα, να καθαρίσουμε τυχόν χώματα έχουν πάνω.
    • Αν είναι μεγάλες, τις κόβουμε κυδωνάτες στα τέσσερα ή στα έξι (πάντα με τη φλούδα).
    • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε βαθύ τηγάνι.
    • Με τη λάμα του μαχαιριού σπάμε τη σκελίδα του σκόρδου.
    • Το ρίχνουμε μαζί με τις πατατούλες στο βούτυρο.
    • Σοτάρουμε για 5΄ σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας (δεν τηγανίζουμε).
    • Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό.
    • Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10-15΄ μέχρι να μελώσουν οι πατατούλες και να μείνουν με ελάχιστο ζουμί.

    Αν σας άρεσαν οι σκορδάτες πατάτες με βότανα, ρίξτε μια ματιά και στη παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται