Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
Video
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει ελαφρά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε ένα μικρό, πυράντοχο σκεύος, 20×30 εκ.
ΜΕΙΓΜΑ
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά (το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το baking powder, το αλάτι και τη βανίλια).
- Τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Προσθέτουμε τα υγρά υλικά (το λιωμένο κρύο βούτυρο και το γάλα) και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο με ένα κουτάλι.
- Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του μίγματος.
- Περιχύνουμε σιγά-σιγά από πάνω µε το βραστό νερό.
- Στην αρχή θα νομίζετε ότι κάνατε κάποιο λάθος, αλλά μετά όσο ψήνεται και σταθεροποιείται, τα υπόλοιπα υλικά μετατρέπονται σε ένα υγρό που ποτίζει όλο το γλυκό.
ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια της.
- Εναλλακτικά, ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180°C, στην κάτω σχάρα για 35 με 40 λεπτά περίπου.
- Σερβίρετέ την με κουτάλα όσο είναι ακόμα ζεστή.
Tips
- Μην ανακατέψετε πολλή ώρα τα στερεά υλικά με τα υγρά, γιατί θα βγει μαστιχωτή.
- Είναι έτοιμη όταν αγγίζοντας με το δάχτυλο την επιφάνειά της είναι μεν αφράτη αλλά έχει σταθεροποιηθεί και δεν τρέμει.