Σοκολατόπιτα ευκολη σιροπιαστη στην κατσαρόλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Σοκολατόπιτα με σιρόπι φανταστική. Γίνεται στην κατσαρόλα χωρίς μίξερ! Από...

Σοκολατόπιτα ευκολη σιροπιαστη στην κατσαρόλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Σοκολατόπιτα με σιρόπι φανταστική. Γίνεται στην κατσαρόλα χωρίς μίξερ! Από αυτά τα πανεύκολα γλυκά, με τα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι. Κοστίζει ελάχιστα, γίνεται στο πεντάλεπτο και τρώγεται αμέσως!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
209

Για τη σιροπιαστη σοκολατοπιτα

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. βραστό νερό
  • 3/4 φλ. κακάο σκόνη
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 5 αυγά
  • 2 πρέζα/ες αλάτι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Λιώνουμε καλά τη ζάχαρη.

    Καλά προθερμασμένος φούρνος

    Σερβίρεται με παγωτό ή κρέμα.

    Για τη σοκολατόπιτα σιροπιαστη

    Πρώτα λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη στο βούτυρο.

    Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε και 1 φλ. βραστό νερό.

    Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

    Προσθέτουμε το κονιάκ.

    Κρατάμε 1 φλ. γεμάτο από το σοκολατένιο υγρό για το τέλος.

    Βάζουμε τα 5 αυγά σε μπολ.

    Τα χτυπάμε με σύρμα.

    Προσθέτουμε τη βανίλια.

    Ανακατεύοντας με το σύρμα προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά στο υγρό της κατσαρόλας.

    Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι, πάντα ανακατεύοντας.

    Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα, στη μεσαία σκάλα, για 20΄.

    Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το 1 φλ. υγρή σοκολάτα που κρατήσαμε.

     Σερβίρετε με μία μπάλα παγωτό ή περιχύστε με λίγη κρέμα.

    Μυστικό

    Μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη σε 1,5 φλ. αντί για 2, όχι όμως λιγότερο από 1,5 φλ. γιατί δεν θα σχηματιστεί καραμέλα στο ταψί μετά το ψήσιμο.

    Βίντεο

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για βούτυρο και γάλα
    Μυστικά για γλυκά
    Κάτι μαγειρεύεται