Σολομός με γλασαρισμένα λαχανικά και σάλτσα Prosecco

Απολαύστε ζουμερό σολομό με γλασαρισμένα λαχανικά και αρωματική σάλτσα Prosecco.

Εύκολη
0:30

4 μερίδες

10 λεπτά

20 λεπτά

γλασαρισμενα λαχανικα - prosecco

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΛΟΜΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΛΟΜΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Εκτέλεση

ΣΟΛΟΜΟΣ

  1. Στεγνώνουμε τα φιλέτα πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί και τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο
  2. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  3. Σοτάρουμε τα φιλέτα σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Τα σκεπάζουμε για να παραμείνουν ζεστά.

ΣΑΛΤΣΑ

  1. Στο ίδιο τηγάνι που ετοιμάσαμε τα φιλέτα, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά να μαλακώσει, φροντίζοντας όμως να μην πάρει καθόλου χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τον ζωμό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι ο όγκος του να μειωθεί στο 1/3 περίπου.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά να δέσει η σάλτσα.
  5. Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, φέρνουμε τη σάλτσα σε σημείο βρασμού και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  6. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το κρύο βούτυρο σε κομμάτια. Ανακινούμε να λιώσει.
  7. Προσθέτουμε το σχοινόπρασο.

ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

  1. Βυθίζουμε τα μικρά καρότα με τη φλούδα τους σε ένα μπολ με νερό.
  2. Τα πλένουμε πολύ καλά τρίβοντας τη φλούδα τους με σφουγγάρι, διατηρώντας τα τρυφερά κοτσανάκια επάνω. Τα στραγγίζουμε.
  3. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια.
  4. Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα λαχανικά και το θυμάρι.
  5. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  6. Περιχύνουμε με το πορτοκάλι, το λεμόνι και το βαλσαμικό ξύδι. Αφήνουμε να γλασάρουν τα λαχανικά.
  7. Τέλος, προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
  8. Σερβίρουμε τον σολομό στα πιάτα και προσθέτουμε λίγη σάλτσα ολόγυρα. Γαρνίρουμε με γλασαρισμένα λαχανικά.

Απόρρητο