Σολομός με σάλτσα τεριγιάκι και ρύζι

Υλικά

Για το σολομό με σάλτσα τεριγιάκι και ρύζι

  • 2 φιλέτα σολομού με πέτσα
  • Ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
  • Λίγο φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγο σουσάμι
  • Αβοκάντο
  • Σπανάκι baby
  • Για τη μαρινάδα
  • 2 κ.σ. σόγια
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
  • Λίγο τσίλι
  • 1 λάιμ (χυμό)
  • 1 κομμάτι/ια lemon grass

Σολομός με σάλτσα τεριγιάκι

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε μπολ.

Προσθέτουμε τα φιλέτα σολομού.

Ανακατεύουμε να βραχεί με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30′ έως 12 ώρες στο ψυγείο.

Βγάζουμε το σκόρδο από τη μαρινάδα.

Βγάζουμε τον σολομό και κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη.

Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, στάζουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Ακουμπάμε το σολομό με την πέτσα στο τηγάνι και ψήνουμε για 3′ να κάνει κρούστα.

Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 2-3′ από την άλλη πλευρά.

Βγάζουμε σε πιάτο.

Ρίχνουμε τη μαρινάδα στο καυτό τηγάνι και αφήνουμε να καραμελώσει και να πυκνώσει, να γίνει σάλτσα.

Αποσύρουμε.

Βάζουμε ρύζι στο πιάτο, περιχύνουμε με λίγη σάλτσα, πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμύδι και λίγο σουσάμι.

Γαρνίρουμε με αβοκάντο και φύλλα σπανακιού ή σπανάκι σοτέ.

Αν σας άρεσε ο σολομός με σάλτσα τεριγιάκι και ρύζι, δοκιμάστε και την παρακάτω φανταστική συνταγή.

https://www.argiro.gr/recipe/solomos-me-saltsa-terigiaki-kai-ryzi/