Σολωμός με σάλτσα τυριού

Υλικά

Για το σολωμό με σάλτσα τυριού

  • 4 φιλέτα σολωμού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο
  • 1 συσκ. τυρί κρέμα light
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα λεμονιού

Για το σολωμό

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σολωμό.

Ψήνουμε 1′ από κάθε πλευρά.

Το μεταφέρουμε σε ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 10′.

Για τη σάλτσα τυριού

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το κολοκύθι. 

Τα σοτάρουμε ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ελάχιστο νερό να αραιώσει λίγο η σάλτσα τυριού.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 2′.

Προσθέτουμε τον άνηθο.

Σερβίρουμε το  σολωμό με τη σάλτσα τυριού και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.

Ταιριάζει με ρύζι ή βραστή πατάτα.

 

https://www.argiro.gr/recipe/solomos-me-saltsa-turiou/