Σως γιαουρτιού μια συνταγή που μπορείς να συνοδεύσεις πολλά πιάτα. Δροσερή με μπόλικο γιαούρτι, μουστάρδα και την δροσιά από ψιλοκομμένο άνηθο. Είναι...

Σως γιαουρτιού μια συνταγή που μπορείς να συνοδεύσεις πολλά πιάτα. Δροσερή με μπόλικο γιαούρτι, μουστάρδα και την δροσιά από ψιλοκομμένο άνηθο. Είναι εύκολη και γίνεται σε 2 λεπτά ακριβώς.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
284
  • 1/2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ξύδι (από κρασί)
  • 1/2 σκελ. μικρή σκόρδο πολτοποιημένη
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ξύδι, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το σύρμα να ομογενοποιηθούν.

    Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι κι αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον.

    Την δοκιμάζουμε και διορθώνουμε  στην οξύτητα στο λεμόνι, ξύδι και στο αλατοπίπερο πάντα αφού αναμείξουμε όλα τα υλικά μαζί.

    Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε αμέσως  ή να την διατηρήσετε στο ψυγείο καλά σκεπασμένη σε γυάλινο σκεύος.

    Προτάσεις σερβιρίσματος:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται