Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΤΑΡΤΑΡ
- Για να φτιάξουμε τη σως ταρτάρ, μπορούμε να φτιάξουμε σπιτική μαγιονέζα για πιο γευστικό αποτέλεσμα.
- Όλα τα υλικά για τη σως ταρτάρ πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ψιλοκόβουμε πρώτα την κάπαρη και τις πίκλες.
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το κρεμμύδι.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το λεμόνι, τον άνηθο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σχοινόπρασο, το ξύδι και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι για να διορθώσουμε την γεύση.
- Αν θέλουμε πιο αραιή τη σως ταρτάρ, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αριάνι ή αραιωμένο γιαούρτι (γιαούρτι με νερό σε ίση ποσότητα).
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Αφήστε την σάλτσα ταρτάρ στο ψυγείο για 30’ το λιγότερο.
- Γίνεται πιο νόστιμη και αρωματική.
- Μπορείτε να βάλετε λίγες σταγόνες ταμπάσκο για πιο πικάντικο αποτέλεσμα.
- Αν θέλετε πιο αραιή υφή και πιο όξινο αποτέλεσμα προσθέστε 3-4 κ.σ. αριάνι ή γιαούρτι με λίγο νερό.
- Για να λιγότερες θερμίδες η σάλτσα ταρτάρ αντικαταστήστε την μαγιονέζα με μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών ή αντικαταστήστε πλήρως την μαγιονέζα με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.
- Η σάλτσα ταρτάρ διατηρείται στο ψυγείο κλεισμένη αεροστεγώς σε γυάλινο βάζο με καπάκι για περίπου 1 εβδομάδα.
- Η κρέμα ταρτάρ συνοδεύει τέλεια ψάρια, θαλασσινά, πουλερικά και λαχανικά.
- Ιδανικός τρόπος σερβιρίσματος είναι με ψάρι ή και γαρίδες πανέ.