Αποξηραμένα φρούτα σωτέ με κάστανα

Ιδανική γαρνιτούρα με αποξηραμένα φρούτα για το Χριστουγενιάτικο τραπέζι! Για κρέας, για κοτόπουλο και για διακόσμηση στο γιορτινό τραπέζι

12

5 λεπτά

20 λεπτά

αποξηραμένα φρούτα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΣΩΤΕ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΣΩΤΕ

Video

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι και σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο.
  2. Μόλις λιώσει, ρίχνουμε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα, τα σύκα, τα βερίκοκα, το πορτοκάλι και το θυμάρι και τα αφήνουμε, πάντα σε χαμηλή φωτιά, για 5-6 λεπτά.
  3. Τα σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και να στεγνώσει το τηγάνι.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του και αφήνουμε το μείγμα σε σιγανή φωτιά για 7-8 λεπτά, μέχρι να γλασαριστεί η σάλτσα και να γίνει σαν σιρόπι (θα μείνει ελάχιστη).
  5. Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο.
  6. Τα διατηρούμε ζεστά μέχρι να σερβίρουμε. Συνοδεύουν τέλεια όλα τα γιορτινά πιάτα.
  7. Ανακαλύψτε περισσότερες εύκολες συνταγές για μοναδικές γαρνιτούρες!
Απόρρητο