Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε πρώτα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.
 - Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και την σελινόριζα για λίγα λεπτά.
 - Προσθέτουμε τα καρότα και το ζωμό.
 - Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15′, προσθέτουμε το μπρόκολο σε μικρές φούντες και βράζουμε για 5′ επιπλέον για τη βελουτέ σούπα λαχανικών.
 - Αλέθουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ προσθέτοντας λίγο ζωμό ή λίγο γάλα.
 - Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και ελέγχουμε την πυκνότητα της σούπας.
 - Ισομοιράζουμε τη σουπα σε ζεστά μπολ και γαρνίρουμε με λίγο γιαούρτι, λίγα μανιτάρια σοτέ και λίγο σχοινόπρασο ή άνηθο. Σερβίρουμε αμέσως.
 









