Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Zεσταίνουμε πρώτα σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά (το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές, τα κολοκύθια και τις πατάτες).
- Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για 4′-5′ να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα και ένα λίτρο νερό.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10′.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα μαυρομάτικα, ή όποιο άλλο βρασμένο όσπριο έχουμε επιλέξει, και το κριθαράκι.
- Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.
- Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 ‘ μέχρι να χυλώσει η σούπα.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Βάζουμε το ταχίνι, το λεμόνι και 3 κ.σ. κρύο νερό σε πιάτο.
- Προσθέτουμε περίπου 1/2 φλιτζάνι ζεστή σούπα.
- Ανακατεύουμε με κουτάλι να αραιώσει το ταχίνι.
- Στην αρχή θα σφίξει πολύ αλλά μετά αραιώνει.
- Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αραιωμένο ταχίνι.
- Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.