Σούπα λαχανικών

Σούπα λαχανικών με όσπρια και κριθαράκι, δεμένη με ταχίνι και λεμόνι για πλούσια γεύση και θρεπτική αξία.

Εύκολη
0:35

6

10 λεπτά

25 λεπτά

σουπα λαχανικων

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τα λαχανικά: το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές, τα κολοκύθια και τις πατάτες.
  2. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαραθούν για 4–5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τη ντομάτα και 1 λίτρο νερό.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  5. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα βρασμένα μαυρομάτικα (ή όποιο άλλο βρασμένο όσπριο έχουμε επιλέξει) και το κριθαράκι.
  6. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.
  7. Συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σούπα.
  8. Αλατοπιπερώνουμε.
  9. Σε ένα πιάτο βάζουμε το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού και 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό.
  10. Προσθέτουμε περίπου ½ φλιτζάνι από τη ζεστή σούπα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αραιώσει το ταχίνι. Στην αρχή το μείγμα θα σφίξει, αλλά στη συνέχεια θα γίνει λείο και ρευστό.
  11. Αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά, προσθέτουμε το αραιωμένο ταχίνι και ανακατεύουμε.
  12. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Απόρρητο