Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τα λαχανικά: το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές, τα κολοκύθια και τις πατάτες.
- Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαραθούν για 4–5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα και 1 λίτρο νερό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα βρασμένα μαυρομάτικα (ή όποιο άλλο βρασμένο όσπριο έχουμε επιλέξει) και το κριθαράκι.
- Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.
- Συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σούπα.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα πιάτο βάζουμε το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού και 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό.
- Προσθέτουμε περίπου ½ φλιτζάνι από τη ζεστή σούπα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αραιώσει το ταχίνι. Στην αρχή το μείγμα θα σφίξει, αλλά στη συνέχεια θα γίνει λείο και ρευστό.
- Αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά, προσθέτουμε το αραιωμένο ταχίνι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.









