Σούπα λαχανικών, δυναμωτική με ρύζι η κριθαράκι.

Σούπα λαχανικών, δυναμωτική με ρύζι η κριθαράκι.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
526

Για τη σούπα

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε πολύ μικρά καρέ
  • 2 πιπεριές κομμένες σε πολύ μικρά καρέ
  • 2 κολοκύθια κομμένα σε πολύ μικρά καρέ
  • 2 πατάτες κομμένες σε πολύ μικρά καρέ
  • 1 ντομάτα κομμένη σε πολύ μικρά καρέ
  • 1 φλ. κριθαράρακι ή ρύζι
  • 1 φλ. βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια (ή άλλο βρασμένο όσπριο)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 3 κ.σ. ταχίνι
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Zεσταίνουμε πρώτα σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά (το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές, τα κολοκύθια και τις πατάτες).

    Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για 4′-5′ να μαραθούν.

    Προσθέτουμε τη ντομάτα και ένα λίτρο νερό.

    Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10′.

    Προσθέτουμε τα βρασμένα μαυρομάτικα, ή όποιο άλλο βρασμένο όσπριο έχουμε επιλέξει, και το κριθαράκι.

    Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.

    Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 ‘ μέχρι να χυλώσει η σούπα.

    Αλατοπιπερώνουμε.

    Βάζουμε το ταχίνι, το λεμόνι και 3 κ.σ. κρύο νερό σε πιάτο.

    Προσθέτουμε περίπου 1/2 φλιτζάνι ζεστή σούπα.

    Ανακατεύουμε με κουτάλι να αραιώσει το ταχίνι.

    Στην αρχή θα σφίξει πολύ αλλά μετά αραιώνει.

    Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αραιωμένο ταχίνι.

    Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται