Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεπλένουμε τις φακές μέχρι το νερό που τρέχει να είναι ξανά διαυγές και καθαρό.
- Κόβουμε την πατάτα σε κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
- Σωταρουμε με ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει λίγο το κρεμμύδι και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας, κύμινο, πιπέρι και τον ξερό δυόσμο. Ανακατεύουμε για να βγάλουν τα αρώματα τους. Ρίχνουμε και τις φακές.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών και αλάτι και αφήνουμε τις κόκκινες φακές να πάρουν δράση.
- Βράζουμε περίπου 25΄ .
- Δοκιμάζουμε, πολτοποιούμε την βελουτέ.
- Αν μας πήξει πολύ αραιώνουμε με λίγο νερό κ αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα.
- Σερβίρουμε με λίγο μπουκοβο και δυόσμο.
- Ευχαριστούμε πολύ την Αντιγόνη Οζλούτας Κόλλια από το εστιατόριο Hayat για αυτή την υπέροχη συνταγή!
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Για έντονο χρώμα τις φακές μπορείτε να προσθέσετε 1 καρότο ψιλοκομμένο ή μία κόκκινη γλυκοπατάτα.
Εάν αγαπάτε τα όσπρια, δοκιμάστε και την παρακάτω συνταγή.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ