Σουτζουκάκια από ρεβύθια

Νηστίσιμα σουτζουκάκια από ρεβύθια έχετε δοκιμάσει; Φτιάξτε αυτή τη συνταγή και θα ξετρελαθείτε

Εύκολη
0:25

4

10 λεπτά

15 λεπτά

Νηστίσιμα σουτζουκάκια από ρεβύθια της Αργυρώς

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ

  1. Ξεκινάμε από το προηγούμενο βράδυ και μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό, μαζί με τη σόδα. Την επομένη, τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε στο μίξερ.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
  3. Πλάθουμε με το μείγμα μακρόστενα σουτζουκάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά.
  4. Τα τηγανίζουμε για 3΄-4΄.
  5. Εν τω μεταξύ σε κατσαρόλα φαρδιά βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τη βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄.
  6. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ήδη τηγανισμένα σουτζουκάκια και τ’ αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  7. Σερβίρουμε το φαγητό με ρύζι και με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

    ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ

    Κεφτεδάκια φακής

Απόρρητο