Σπαγγέτι με πέστο, πικάντικες γαρίδες και ντοματίνια κονφί, φανταστική ιταλική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε!

Σπαγγέτι με πέστο, πικάντικες γαρίδες και ντοματίνια κονφί, φανταστική ιταλική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
74

Για τα σπαγγέτι με pesto και πικάντικες γαρίδες

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 4 κ.σ. πέστο βασιλικού
  • 2 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες κρατάμε χωριστά τα κεφάλια και τα τσόφλια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 σκελ. σκόρδο σπασμένες
  • 1 λάιμ ξύσμα
  • 2 πρέζα/ες πάπρικα καπνιστή
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη ή λίγο μπούκοβο
  • Ανθό αλατιού
  • Για το σερβίρισμα
  • Ψιλοκομμένο φρέσκος βασιλικό

Για τα ντοματίνια κονφί με βότανα

  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ντοματίνια μακρόστενα
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • Λίγη φρέσκια ρίγανη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Ανθός αλατιού
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τον ζωμό γαρίδας

    Βάζουμε πρώτα μια κουταλιά λάδι σε κατσαρόλα και ψήνουμε τα κεφάλια και τα τσόφλια από τις γαρίδες μέχρι να κοκκινίσουν καλά.

    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.

    Προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε για 20′.

    Σουρώνουμε το ζωμό πιέζοντας τα τσόφλια σε σινουά.

    Αφήνουμε στην άκρη.

    Για τις πικάντικες γαρίδες

    Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το ξύσμα, την πάπρικα, την καυτερή πιπεριά και τα σκόρδα.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Ρίχνουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε να καλυφθούν από το μείγμα.

    Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 20′ στο ψυγείο να μαριναριστούν.

    Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε τις γαρίδες και ψήνουμε για 2′.

    Τις βγάζουμε σε μπολ προσθέτουμε την μαρινάδα από τις γαρίδες στο τηγάνι καθώς και λίγο ζωμό γαρίδας. Ανακατεύουμε να πάρουν όλα τα υπολείμματα του τηγανιού.

    Βράζουμε για 2′-3′ να μειωθεί το υγρό και να συμπυκνωθούν οι γεύσεις.

    Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα ντοματίνια κονφί.

    Αμέσως ρίχνουμε τα σπαγγέτι όπως τα παίρνουμε από την κατσαρόλα με το νερό τους να στάζει και ανακατεύουμε τα υλικά για 1′ σε δυνατή φωτιά.

    Αποσύρουμε το τηγάνι και  προσθέτουμε το pesto.

    Το πέστο βασιλικού, μπαίνει στη συνταγή πάντα τελευταία στιγμή και δεν μαγειρεύεται.

    Σερβίρουμε αμέσως.

    Για τα ντοματίνια κονφί

    Ζεσταίνουμε το λάδι σε μικρή κατσαρόλα.

    Προσθέτουμε τα ντοματίνια ολόκληρα, το σκόρδο, τα βότανα, το αλάτι και το πιπέρι.

    Σιγοψήνουμε τις ντομάτες για 6′-7′ με προσοχή να μη λιώσουν. Πρέπει να κρατήσουν το σχήμα τους αλλά να μαλακώσουν ελαφρά.

    Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως μέσα στο λάδι τους.

    Τις χρησιμοποιούμε αμέσως ή τις φυλάμε σε βάζο με τα τα υγρά και το λάδι στο ψυγείο για 12 ημέρες.

    Το λάδι που θα περισσέψει το χρησιμοποιούμε σε σαλάτες σάλτσες και πίτες.

    Αν σας αρέσουν οι ιταλικές συνταγές, δείτε και την παρακάτω.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Κάτι μαγειρεύεται