Για τον ζωμό γαρίδας
Βάζουμε πρώτα μια κουταλιά λάδι σε κατσαρόλα και ψήνουμε τα κεφάλια και τα τσόφλια από τις γαρίδες μέχρι να κοκκινίσουν καλά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
Προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε για 20′.
Σουρώνουμε το ζωμό πιέζοντας τα τσόφλια σε σινουά.
Αφήνουμε στην άκρη.
Για τις πικάντικες γαρίδες
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το ξύσμα, την πάπρικα, την καυτερή πιπεριά και τα σκόρδα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε να καλυφθούν από το μείγμα.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 20′ στο ψυγείο να μαριναριστούν.
Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε τις γαρίδες και ψήνουμε για 2′.
Τις βγάζουμε σε μπολ προσθέτουμε την μαρινάδα από τις γαρίδες στο τηγάνι καθώς και λίγο ζωμό γαρίδας. Ανακατεύουμε να πάρουν όλα τα υπολείμματα του τηγανιού.
Βράζουμε για 2′-3′ να μειωθεί το υγρό και να συμπυκνωθούν οι γεύσεις.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα ντοματίνια κονφί.
Αμέσως ρίχνουμε τα σπαγγέτι όπως τα παίρνουμε από την κατσαρόλα με το νερό τους να στάζει και ανακατεύουμε τα υλικά για 1′ σε δυνατή φωτιά.
Αποσύρουμε το τηγάνι και προσθέτουμε το pesto.
Σερβίρουμε αμέσως.
Για τα ντοματίνια κονφί
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μικρή κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια ολόκληρα, το σκόρδο, τα βότανα, το αλάτι και το πιπέρι.
Σιγοψήνουμε τις ντομάτες για 6′-7′ με προσοχή να μη λιώσουν. Πρέπει να κρατήσουν το σχήμα τους αλλά να μαλακώσουν ελαφρά.
Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως μέσα στο λάδι τους.
Τις χρησιμοποιούμε αμέσως ή τις φυλάμε σε βάζο με τα τα υγρά και το λάδι στο ψυγείο για 12 ημέρες.
Το λάδι που θα περισσέψει το χρησιμοποιούμε σε σαλάτες σάλτσες και πίτες.