Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΠΟΛΟΝΕΖ
- Πλένουμε τις μελιτζάνες.
- Αφαιρούμε λωρίδες από τις φλούδες τους, να γίνουν ριγέ, και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
- Τις βάζουμε σε μπολ, τις περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα στους 200°C, για 8-10 λεπτά, να μαλακώσουν.
- Τις αφήνουμε στην άκρη.
- Σε τηγάνι, σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ροδίζουμε τον κιμά για 5 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να πάρει βράση.
- Σε κατσαρόλα, στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 3-4 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη.
- Αδειάζουμε τον κιμά με όλους τους χυμούς του τηγανιού και τις ψημένες μελιτζάνες στη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
- Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
- Τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα μπολονέζ και το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά, τα σερβίρουμε σε πιατέλα και από πάνω περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα μπολονέζ.