Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκο) και τα αφήνουμε να μαραθούν για 4΄- 5΄ ανακατεύοντας.
- Ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για 4΄-5΄ να πέσει ο όγκος του.
- Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το ροκφόρ.
- Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος.
- Αδειάζουμε σε αυτό το αραιό μείγμα.
- Προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα.
- Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και τέλος τρίβουμε σε ψηλά κομμάτια τα κράκερ στην επιφάνεια.
- Ψήνουμε το σουφλέ στο φούρνο για 30΄ στους 200°C, να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια.
- Όσο είναι ζεστό σερβίρεται με κουτάλι (είναι αραιό). Όταν παγώσει κόβεται σε αφράτα κομμάτια.