Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ
- Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά τα λουκάνικα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και την καυτερή πιπεριά.
- Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας.
- Ψήνουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
- Τέλος, προσθέτουμε τους γίγαντες τις ντομάτες κι ελάχιστο νερό.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15′ περίπου να μελώσει η σάλτσα.
- Σερβίρεται με μπόλικο ψωμί γιατί αυτό το φαγητό θέλει βουτιές.