Για το πηλιορείτικο σπετσοφάι
Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά τα λουκάνικα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και την καυτερή πιπεριά.
Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας.
Ψήνουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
Τέλος, προσθέτουμε τους γίγαντες τις ντομάτες κι ελάχιστο νερό.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15′ περίπου να μελώσει η σάλτσα.
Σερβίρεται με μπόλικο ψωμί γιατί αυτό το φαγητό θέλει βουτιές.