Η μελιτζάνα και οι γίγαντες (παραλλαγή) ποτίζουν με γλύκα το φαγητό μου και το τελικό αποτέλεσμα είναι μαγικό.

Η μελιτζάνα και οι γίγαντες (παραλλαγή) ποτίζουν με γλύκα το φαγητό μου και το τελικό αποτέλεσμα είναι μαγικό.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το πηλιορείτικο σπετσοφάι

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. γίγαντες βρασμένοι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε καρέ
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε καρέ
  • 3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε καρέ
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε καρέ
  • 3 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε μέγεθος μπουκιάς
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Ελάχιστο νέρο
  • 400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το πηλιορείτικο σπετσοφάι

    Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά τα λουκάνικα.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και την καυτερή πιπεριά.

    Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και ανακατεύουμε.

    Αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά.

    Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας.

    Ψήνουμε για 1 λεπτό.

    Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.

    Τέλος, προσθέτουμε τους γίγαντες τις ντομάτες κι ελάχιστο νερό.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη.

    Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15′ περίπου να μελώσει η σάλτσα.

    Σερβίρεται με μπόλικο ψωμί γιατί αυτό το φαγητό θέλει βουτιές.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται