Spicy μπάρες με ινδοκάρυδο και σοκολάτα

Υλικά

  • 250 γραμ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
  • 200 γραμ. ζαχαρούχο γάλα (1 μικρή συσκευασία ή 1/2 μεγάλη)
  • 125 γραμ. ινδική καρύδα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια

Spicy μπάρες με ινδοκάρυδο και σοκολάτα

Spicy μπάρες με ινδοκάρυδο και σοκολάτα

Μια πικάντικη εκδοχή, για spicy σνακ που θα σας ξετρελάνει!

Για τις μπάρες με ινδική καρύδα και σοκολάτα

  • Βάζουμε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • Περιχύνουμε με το ζαχαρούχο γάλα.
  • Αφήνουμε το μείγμα να λιώσει και να πυκνώσει, λίγα λεπτά.
  • Μόλις λιώσει η σοκολάτα το αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε την ινδική καρύδα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τη βανίλια και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Το μείγμα θα σφίξει αρκετά.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε μικρό βουτυρωμένο ταψάκι ή στη μακρόστενη φόρμα του κέικ κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  • Στρώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά ώστε να μπορούμε να το κόψουμε σε κομμάτια (περίπου 2 ώρες και 30΄).
  • Τραβώντας τη λαδόκολλα το αναποδογυρίζουμε πάνω σε ξύλο κοπής.
  • Με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε μπουκιές. Βγαίνουν γύρω στα 30 κομμάτια.

Διατηρούμε τις μπάρες ινδοκάρυδου και σοκολάτας σε μπολ που κλείνει καλά, βάζοντας ενδιάμεσα λαδόκολλα

https://www.argiro.gr/recipe/spicy-mpares-indokarydo-sokolata/