Εκτέλεση
Για τη στριφτή ατομική σπανακόπιτα, αφού ζεματίσουμε για λίγα λεπτά το σπανάκι, το στραγγίζουμε πολύ καλά και το ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο, και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το σπανάκι και δυναμώνουμε τη φωτιά, μέχρι να στεγνώσει τελείως η γέμιση.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Αν δεν έχει στεγνώσει καλά, την πασπαλίζουμε με λίγο τραχανά ή με λίγο πλιγούρι, και ανακατεύουμε. Αφού κρυώσει, προσθέτουμε τα αυγά και τη φέτα σε τρίμματα, και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε το φύλλο, λαδώνουμε ένα μεγάλο ρηχό ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C, στις αντιστάσεις. Απλώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο στον πάγκο, πεταχτά και το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Πεταχτά, σε όλη την επιφάνειά του, σκορπάμε λίγη-λίγη τη γέμιση. Τυλίγουμε το χωριάτικο φύλλο χαλαρά, σε ρολό και το στρίβουμε, ελαφρά, σε σαλιγκάρι. Μπήγουμε την ένωση από κάτω. Με τον ίδιο τρόπο, φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα. Αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ραντίζουμε πεταχτά, με λίγες σταγόνες νερό. Ψήνουμε για περίπου 50′, στους 180 C, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο και να κριτσανίσει πάνω και κάτω.
Extra μυστικό
Όσο πιο στεγνή είναι η γέμιση, τόσο πιο τραγανό αποτέλεσμα θα έχουμε μετά το ψήσιμο.
Διβάστε όλα τα υπόλοιπα μυστικά μου για τέλειες πίτες εδώ.