Για την Stromboli pizza
Ξεφλουδίζουμε το λουκάνικο και το ψιλοκόβουμε.
Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σοτάρουμε για να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.
Τέλος, ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Ψήνουμε τη γέμιση για λίγα λεπτά.
Στο τέλος, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη ή μαϊντανό.
Η γέμιση πρέπει να είναι στεγνή και κρύα όταν θα μπει στη ζύμη.
Απλώνουμε μεγάλο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στον πάγκο εργασίας.
Ανοίγουμε τη ζύμη πάνω στο χαρτί.
Αν έχετε χρόνο και όρεξη μπορείτε να φτιάξετε σπιτική ζύμη για πίτσα.
Ενώνουμε τα δύο κομμάτια, ώστε να σχηματίσουμε ένα μεγάλο μακρόστενο φύλλο ζύμης, για να φτιάξουμε ένα μεγάλο stromboli.
Τραβάμε ελαφρά την ελαστική ζύμη πίτσας, ώστε να μεγαλώσει.
Απλώνουμε το σαλάμι στην επιφάνεια του φύλλου.
Απλώνουμε τα μισά τυριά, βάζουμε τη γέμιση και τα υπόλοιπα τυριά.
Τυλίγουμε σε ρολό, κάνοντας 3 βόλτες στην ζύμη και πατάμε, ώστε να κλείσει η ένωση.
Σφραγίζουμε τα πλαϊνά και τα γυρίζουμε από κάτω για να κλείσει καλά.
Ακουμπάμε το ρολό με τη λαδόκολλα στο ταψί, πάντα με την ένωση πάντα προς τα κάτω.
Διαλύουμε τον κρόκο με λίγο νερό.
Αλείφουμε ολόγυρα το στρόμπολι και χαράζουμε 3 με 4 χαρακιές διαγώνια στην επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί σε όλη την επιφάνεια.
Σας προτείνω να ψήσετε τη stromboli pizza στον αέρα και την κάτω αντίσταση στην κάτω σχάρα στους 180 με 190ºC, για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα και να ψηθεί σωστά από κάτω.
Αφήνουμε να σταθεί σε μία σχάρα για 5 με 10 λεπτά.
Έπειτα κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και 2 ντιπ, ντομάτας και γιαουρτιού.
Εναλλακτικά, φτιάχνουμε δύο μικρότερα στρόμπολι.