Συκωταρίτσα με σπανάκι και ανοιξιάτικα μυρωδικά

Υλικά

Για τη συκωταριά με σπανάκι και ανοιξιάτικα μυρωδικά

  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 αρνίσια συκωταριά ψιλοκομμένη σε μπουκιές
  • 7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 ματσ. άνηθο
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό
  • 1/2 ματσ. μυρώνια
  • 1/2 kg σπανάκι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 λεμόνι (χυμός)

Για τη λεμονάτη συκωταριά

Ζεσταίνουμε πρώτα σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά και τη ροδίζουμε για 6΄-7΄.

Τότε προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τ’ αφήνουμε να μαραθούν για 3΄-4΄.

Σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και σκεπάζουμε να βράσει με τα υγρά του για 15΄ και να μείνει μόνο με το λάδι του.

Τέλος, στύβουμε το λεμόνι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

https://www.argiro.gr/recipe/sukotaritsa-me-spanaki-kai-anoixiatika-murodika/