Εύκολη και πεντανόστιμη κοκκινιστή σάλτσα με λουκάνικα ραγού. Φτιάξτε την στα γρήγορα και απολαύστε την με ταλιατέλες, ή με τα αγαπημένα σας...

Εύκολη και πεντανόστιμη κοκκινιστή σάλτσα με λουκάνικα ραγού. Φτιάξτε την στα γρήγορα και απολαύστε την με ταλιατέλες, ή με τα αγαπημένα σας ζυμαρικά!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη σάλτσα με λουκάνικα

  • 500 γρ. λουκάνικα χωριάτικα χωρίς το περίβλημα (έντερο)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 συσκ. (800 γραμ.) ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • Τυρί τριμμένο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη σάλτσα με λουκάνικα

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, κατά προτίμηση σε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα πατώντας τα με τη σπάτουλα ώστε να διαλυθούν και να μοιάζουν με χοντροκομμένο κιμά (περίπου 3΄-4΄).

    Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καρότο και τα αφήνουμε για 2΄-3΄, έως ότου το κρεμμύδι γίνει διάφανο.

    Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε 1΄.

    Τέλος ρίχνουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε με τη σπάτουλα στη βάση της κατσαρόλας.

    Σβήνουμε με το κρασί.

    Αφήνουμε να εξατμιστούν οι αλκοόλες για 2΄-3΄ σε δυνατή φωτιά και σχεδόν να έχει πιει το μείγμα όλα τα υγρά.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες και το μπούκοβο (σποράκια καυτερής πιπεριάς).

    Σιγοβράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 7΄-8΄, μέχρι να δέσει, να πυκνώσει.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

    Απολαύστε τη σάλτσα με λουκάνικα ραγού με τα αγαπημένα σας ζυμαρικά, για ένα εύκολο και νόστιμο φαγάκι στα γρήγορα!

    Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα μοιράζουμε σε πιάτα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ραγού. Από πάνω ρίχνουμε τριμμένο τυρί.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Νόστιμο με Ιστορία από την Αργυρώ

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×