Απίθανη συνταγή για μακαρόνια ογκρατέν που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και πολύ εύκολο πιάτο για το καθημερινό σας τραπέζι. Οι ταλιατέλες ογκρατέν...

Απίθανη συνταγή για μακαρόνια ογκρατέν που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και πολύ εύκολο πιάτο για το καθημερινό σας τραπέζι. Οι ταλιατέλες ογκρατέν με ζαμπόν και τυρί γίνονται γρήγορα και η απόλαυση είναι μοναδική.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τις ταλιατέλες ογκρατέν µε ζαµπόν και τυρί

  • 1 συσκ. ταλιατέλες (1 πακέτο)
  • 300 γρ. ζαμπόν βραστό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 400 ml κρέμα γάλακτος light
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις ταλιατέλες ογκρατέν

    Βράζουμε πρώτα τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για 6 λεπτά.

    Στραγγίζουμε καλά τα ζυμαρικά.

    Τα βάζουμε σε λαδωμένο, μακρόστενο, πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με το ζαμπόν και τα τριμμένα τυριά.

    Αραιώνουμε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος light.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τις ταλιατέλες.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×