Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τα μακαρόνια ογκρατέν, βράζουμε πρώτα τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για 6 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά τα ζυμαρικά.
Τα βάζουμε σε λαδωμένο, μακρόστενο, πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με το ζαμπόν και τα τριμμένα τυριά.
Αραιώνουμε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος light. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τις ταλιατέλες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς C για 25-30 μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Μάθετε όλα τα κόλπα και τα μυστικά μου για μοναδικό ογκρατέν εδώ, και φτιάξτε περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές για ονειρεμένα ογκρατέν που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει!