Ταλιολίνι με ψιλοκομμένο μοσχάρι και μανιτάρια

Τα ταλιολίνι (tagliolini) είναι λεπτά επίπεδα και μακριά ζυμαρικά. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πλακέ λεπτό ζυμαρικό, όπως λιγκουίνι ή φετουτσίνι.

Εύκολη
0:35

5 μερίδες

10 λεπτά

30 λεπτά

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε το μοσχάρι στο ελαιόλαδο χωρίς να το γυρίζουμε συνέχεια, για 6–7 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά.
  2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1–2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Όταν στεγνώσει το σκεύος, προσθέτουμε τα μανιτάρια σε φέτες, την τριμμένη ντομάτα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  6. Στο τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  7. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ταλιολίνι σύμφωνα με τις οδηγίες. Με λαβίδα, τα ρίχνουμε στη σάλτσα και τα αφήνουμε να βράσουν δυνατά για 1 λεπτό.
  8. Σερβίρουμε τα ταλιολίνι στα πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Απόρρητο